Spitmachine

 

De Fentum Krukas Spitmachine is verkrijgbaar in twee werkbreedtes, 3 en 3.5 meter. De grond wordt over de volledige werkbreedte gespit, dus ook in het midden bij de aandrijfkast. De hoge en ruime bouw van de machine zorgt er voor dat de machine niet vol loopt met grond. De machine is uitsluitend voorzien van gangbare lagers en afdichtingen, waardoor de onderhoudskosten relatief laat zijn. Door middel van een schakelstang kan het toerental van de krukken worden ingesteld.

Laag toerental: 147 rpm

Hoog toerental: 160 rpm

De twee glijsloffen bepalen de werkdiepte van de machine. Deze zijn doormiddel van twee draadspindels in te stellen.

 

De Fentum Krukas Spitmachine is inzetbaaar voor de bewerking van allerlei grondsoorten, van zand tot zware klei. 

Deze bewerking valt in de categorie "niet kerende grondbewerking" en is dus ook van toepassing in gebieden waar erosie een rol speelt. Afhankeijk van de grondsoort kan er zowel in het voor- als in het najaar worden gespit.

 

De machine kan worden uitgerust met een automatisch vetsmeersysteem, zodat de lager niet meer handmatig gesmeerd hoeven te worden.

Om machines te koppelen kan er gekozen worden voor een hydraulische hefinrichting. Hiervan zijn twee varianten beschikbaar. Een driepuntshef in het midden of hefarmen aan de zijkanten. Aan de hefsystemen kunnen wij eenvoudig een vervolgmachine monteren. 

Meer weten over de Fentum krukas spitmachine? Kijk dan op https://www.fentum.nl/Fentum-krukas-spitmachine/