Zwadopname

 

Met de Fentum uienopraper bieden wij u een efficiënte oplossing voor het oprapen van uw uien. Met slechts enkele klembeugels is de opraper eenvoudig aan uw aardappelrooimachine te monteren. Dat betekend dat de rooimachine meer uren per jaar ingezet kan worden en dus efficiënter ingezet wordt.

De uienopraper is uitgerust met een PVC beklede schuimstofrol op een as, deze rol wordt met een veer op de zeefmat gedrukt. Tijdens het oprapen van de uien wordt de rol omhoog gedrukt, waardoor er ruimte ontstaat om de uien op te nemen. Bij het einde van het uienzwad wordt de rol door de veer weer op de zeefmat gedrukt, waardoor de opening weer afgesloten wordt en de uien in de machine blijven.

Indien gewenst kan de rol ook worden vervangen door een hydrauliscshe bediende klep. Deze klep kan vanuit de trekker open en dicht worden gestuurdt bij begin en eind van het zwad.

De Fentum uienopraper is verkrijgbaar in twee types: 1500 en 2250. Beide types zijn leverbaar met schuimstofrol en hydraulische klep. Optioneel is de uieninvoer verkrijgbaar met steunwielen voor een optimale bodemvolging