Historie

 

Wie zijn wij?

P. van Eijzeren B.V. is een Landbouwmechanisatie en Machinebouw bedrijf met 65fte, wat gevestigd is in Borssele en Zierikzee. Het landbouwmechanisatiebedrijf richt zich op de verkoop, reparatie en onderhoud van landbouwmachines, tractoren en bouwmachines. Het machinebouwbedrijf ontwerpt en bouwt machines, constructies en apparaten voor een brede klantenkring in de industrie, op-en overslag, food, bouw en agrarische sector. 

Historie

De broers Izaäk en Jan van Eijzeren nemen begin twintigste eeuw de smederij over van hun vader en oom. De inschrijving bij de Kamer van Koophandel dateert van 1919, maar het jaar van oprichting is onbekend. Ze beslaan paarden, repareren landbouwmachines en gaan later ook handelen in landbouwmachines. Als de zoon van Izaäk, Piet, in het bedrijf komt splitst Van Eijzeren zich op. Jan blijft in Aagtekerke, Izaäk en Piet kopen een smederij in Borssele. Naast de bedrijfstakken landbouwmechanisatie en constructie ontstaat als gevolg van het smeedwerk ook installatietechniek.

Het bedrijf verhuist in 1986 naar het industrieterrein. Door de stijgende vraag naar moderne landbouwmachines en de komst van havengebied Vlissingen-Oost groeit Van Eijzeren verder. De laatste twintig jaar gaat dit hand in hand met modernisering. Er komen twee nieuwe loodsen en een zelfstandige verspaningsafdeling. In 2016 volgt een uitbreiding van het mechanisatiebedrijf met een tweede vestiging in Zierikzee. Drie jaar later wordt het installatiebedrijf afgestoten. Zo is P. van Eijzeren B.V. uitgegroeid tot een modern en professioneel mechanisatie-, constructie- en verspaningsbedrijf. Onze vakmensen (in totaal 65 fte) staan elke dag klaar met goede service en advies.